Kalligraffiti

"De muren spreken - 55 Italiaanse muren - 55 kalligraffiti" is een internationaal project rond muren en woorden. 55 Italiaanse woorden werden ingezameld bij 55 schrijvers, dichters, vertalers, professoren, kunstenaars… Hun woorden werden vormgegeven door 55 kalligrafen en aangebracht op 55 foto’s van Italiaanse muren. Met als resultaat een boek en een tentoonstelling in Antwerpen, Brussel, Rome, Lucca, Alden Biesen en Amersfoort (2015-2019). Een project van Joris Wouters, in samenwerking met Joke van den Brandt (Kalligrafia) en Emiliano Manzillo (Dante Alighieri Anversa), met de steun van het Istituto Italiano di Cultura in Brussel.

Metanimalia

Na de tentoonstellingen "3x10 Italiaanse muren" (2017) en “Doppio sguardo sull'Italia" (2017) was er de deelname aan de groepstentoonstelling "D’ArTE", georganiseerd door Dante Alighieri Anversa en de Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen (2019). In 2020 volgde een nieuwe reeks werken onder de titel “Metanimalia”. De Metanimalia-cyclus bestaat uit “Venetiaanse collages” en “absurde assemblages”, met als thema de destructieve relatie tussen mens en dier, gekoppeld aan de klimaatverandering en het coronavirus.

Lock Down Slow Down

‘Lock Down Slow Down’ is een reeks van 30 collages op basis van eigen foto’s. Ze kwamen allemaal tot stand in het memorabele jaar 2020. Een reflectie op leven en dood in tijden van corona en klimaatverandering.