Fotocollages

Een vroege reeks collages was gewijd aan Venetië en Pompeji. Ze was voor het eerst te zien tijdens de groepstentoonstelling ‘D’ArTE’, georganiseerd door Dante Alighieri Anversa en de Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen (2018). Al vlug daarna ontstond de cyclus ‘Venetiaanse collages’, een reeks gebaseerd op zelfgemaakte foto’s van het Venetiaanse bestiarium, gecombineerd met muren en water.

Assemblages

De 12 ‘Venetiaanse collages’ kregen het gezelschap van 12 ‘Absurde assemblages’. Deze assemblages - 12 kijkkasten met allerlei animalistische objecten en foto's - vormen samen het ‘Retabel der bedreigde diersoorten’. Zij schragen het project ‘Metanimalia’, met als hoofdthema de klimaatverandering, gekoppeld aan de verstoorde relatie tussen mens en dier.

Tentoonstellingen

De fotocollages en assemblages van 'Metanimalia' werden tentoongesteld in Antwerpen in 2021 en Gontrode in 2022. Dezelfde thema's komen aan bod in het project 'Verloren Voorwerpen', dat meteen ook een hommage is aan de Italiaanse antropoloog Fortunato Munari. 'Verloren voorwerpen', in samenwerking met Jos Deraedt, loopt van 4 tot 22 oktober 2023 in Den Tuymelaer, Lange Koepoortstraat 31, 2000 Antwerpen, Zie ook hoezoverloren.be