Fotocollages

Een vroege reeks collages was gewijd aan Venetië en Pompeji. Ze was voor het eerst te zien tijdens de groepstentoonstelling ‘D’ArTE’, georganiseerd door Dante Alighieri Anversa en de Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen (2018). Al vlug daarna ontstond de cyclus ‘Venetiaanse collages’, een reeks gebaseerd op zelfgemaakte foto’s van het Venetiaanse bestiarium, gecombineerd met muren en water.

Assemblages

De 12 ‘Venetiaanse collages’ kregen al vlug het gezelschap van 12 ‘Absurde assemblages’. Deze assemblages - 12 kijkkasten die allerlei animalistische objecten en foto's bevatten - vormen samen het ‘Retabel der bedreigde diersoorten’. Zij schragen het project ‘Metanimalia’, met als hoofdthema de klimaatverandering, gekoppeld aan de verstoorde relatie tussen mens en dier.

Tentoonstellingen

De collages en assemblages van 'Metanimalia' werden tentoongesteld in Antwerpen in september 2021, samen met de reeksen ‘Lock Down Slow Down’ en ‘Het besef (dat alles gedoemd is te verdwijnen)’. Een deel hiervan was ook te zien zijn tijdens ‘Gontrode inspireert’ in 2022 in de Sint-Bavokerk van Gontrode (Melle), bij Gent. De cyclus 'Metanimalia' werd inmiddels verder uitgebreid met de reeks 'We will survive. Will we?'