Het verhaal

‘De liefde die de zon beweegt’ is een verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. Een eigenzinnige Vlaamse postbode, een schoonzus met autisme, een ongrijpbare Italiaanse schone en een jonge Afrikaanse vluchteling zijn de hoofdfiguren. Een actueel verhaal waarin ook Pink Floyd, Goethe, Stendhal, Fernando Pessoa, Carlo Levi en Dante een kleine maar niet onbelangrijke rol spelen.

Prentkaartcollages

Robert, de postbode van Deurne Dorp, gaat samen met zijn vrouw Clara vaak op reis naar Italië. Zijn passies zijn lezen, postzegels verzamelen en fotograferen. Hij maakt vooral foto’s van deuren, belletjes en brievenbussen. Die foto's vormen, gecombineerd met allerlei postzegels uit zijn collectie, de basis voor zijn originele, zeer persoonlijke prentkaartcollages.

Tentoonstellingen

Een beperkt aantal werken was te zien tijdens de expo ‘Gontrode inspireert’ in september-oktober 2022. De volledige reeks van 35 fotocollages werd getoond in Deurne, in de zijvleugel van het Districtshuis, in november 2022. Beide tentoonstellingen werden bekroond door een pianoconcert van de Italiaanse maestro Giacomo Di Tollo.