Het verhaal

‘De liefde die de zon beweegt’ is een verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. Een eigenzinnige Vlaamse postbode, een schoonzus met autisme, een ongrijpbare Italiaanse schone en een jonge Afrikaanse vluchteling zijn de hoofdfiguren. Een actueel verhaal waarin ook Pink Floyd, Goethe, Stendhal, Fernando Pessoa, Carlo Levi en Dante een kleine maar niet onbelangrijke rol spelen.

Prentkaartcollages

Robert, de postbode van Deurne Dorp, gaat samen met zijn vrouw Clara vaak op reis naar Italië. Zijn passies zijn lezen, postzegels verzamelen en fotograferen. Hij maakt vooral foto’s van deuren, belletjes en brievenbussen. Die foto's vormen, gecombineerd met allerlei postzegels uit zijn collectie, de basis voor zijn originele, zeer persoonlijke prentkaartcollages.

Tentoonstellingen

Drie werken waren te zien tijdens de expo ‘Gontrode inspireert’ (24 september - 9 oktober). De volledige reeks van 35 fotocollages werd getoond in Deurne, in de zijvleugel van het Districtshuis, van 3 tot 13 november 2022. Kers op de taart: op 13 november om 20 u gaf maestro Giacomo Di Tollo een pianoconcert, aansluitend bij 'De liefde die de zon beweegt, in Theater Het Klokhuis in Antwerpen.