Het verhaal

‘De liefde die de zon beweegt’ is een verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. Een eigenzinnige Vlaamse postbode, een schoonzus met autisme, een ongrijpbare Italiaanse schone en een jonge Afrikaanse vluchteling zijn de hoofdfiguren. Een actueel verhaal waarin ook Pink Floyd, Goethe, Stendhal, Fernando Pessoa, Carlo Levi en Dante een kleine maar niet onbelangrijke rol spelen.

Prentkaartcollages

Robert, de postbode van Deurne Dorp, gaat samen met zijn vrouw Clara vaak op reis naar Italië. Zijn passies zijn lezen, postzegels verzamelen en fotograferen. Hij maakt vooral foto’s van deuren, belletjes en brievenbussen. Die foto's vormen, gecombineerd met allerlei postzegels uit zijn collectie, de basis voor zijn originele, zeer persoonlijke prentkaartcollages.

Tentoonstellingen

Een beperkt aantal collages uit de reeks ‘De liefde die de zon beweegt’ is in avant-première te zien tijdens ‘Gontrode inspireert’, van 24 september tot en met 9 oktober 2022 in Gontrode (Melle). De volledige reeks van 35 collages en het boek worden voorgesteld in het Districtshuis van Deurne van 3 tot 13 november 2022.